EN
DE
ČE
FR
IT
Znamenitosti i zanimljivosti
Odredišta
Aktivnosti
Turistička ponuda
Korisne informacije
Multimedija
Početna Znamenitosti i zanimljivosti Odredišta Aktivnosti Turistička ponuda Korisne informacije Multimedija
Facebook Ston.hrTURISTIČKI PORTAL OPĆINE STON
TOURIST BOARD OF STON
Predstavljanje projekta posebnosti Malostonske kamenice - "The Queen of Oysters"
Predstavljanje projekta posebnosti Malostonske kamenice -
U Stonu, 19. ožujka 2021. u tvrđavi Kaštio povodom Dana Malostonske kamenice koji se tradicionalno obilježava na današnji dan, predstavljen je projekt udruge Stonski školjkari - The Queen of Oysters

Malostonska kamenica dobila je europsku zaštićenu oznaku izvornosti, čime je upisana u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zemljopisnog podrijetla te je zaštićena na području cijele Europske unije. 

Proces zaštite naziva Malostonska kamenica počeo je u kolovozu 2017. kada je Udruga "Stonski školjkari" iz Stona podnijela Ministarstvu poljoprivrede zahtjev za zaštitu oznake izvornosti pod navedenim nazivom.

Zemljopisno područje u kojem se provode sve faze proizvodnje Malostonske kamenice obuhvaća akvatorij Malostonskog zaljeva.

Povodom Dana Malostonske kamenice koji se tradicionalno obilježava na današnji dan, ali zbog epidemiološke situacije ne može organizirati, udruga Stonski školjkari u tvrđavi Kaštio predstavila je projekt posebnosti malostonske kamenice- The Queen of Oysters. Predstavljen je vizualni identit projekta, planirane aktivnosti, terminski planovi.

 

Adventsko vrijeme u Stonu ispunjeno lijepim druženjem i radionicama sa...
Upute za vlasnike kuća za odmor i stanovnike općina i gradova u vezi prijave gostiju u eVisitor sustav Zbog izvanredne situacije u vezi koronavirusa je prilagođena

Zbog izvanredne situacije u vezi koronavirusa, registracija u eVisitor sustav...

Facebook Ston.hr