EN
DE
ČE
FR
IT
Znamenitosti i zanimljivosti
Odredišta
Aktivnosti
Turistička ponuda
Korisne informacije
Multimedija
Početna Znamenitosti i zanimljivosti Odredišta Aktivnosti Turistička ponuda Korisne informacije Multimedija
Facebook Ston.hrTURISTIČKI PORTAL OPĆINE STON
TOURIST BOARD OF STON
Platforma "Sigurna okupljanja" od 1. lipnja 2021.
Ovime Vas obavještavamo kako su Hrvatska gospodarska komora i Ministarstvo kulture i medija, uz partnerstvo Stožera civilne zaštite RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo realizirali platformu Sigurna okupljanja koja je od 1.lipnja 2021. dostupna i uključena u preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Vjerujemo kako će vam ista biti od značajne pomoći prilikom organizacije i provedbe događanja koja okupljaju veći broj sudionika te vam u nastavku dostavljamo newsletter sa svima detaljima:

Platforma Sigurna okupljanja je internetska platforma za sigurnu regulaciju javnih okupljanja za vrijeme epidemije koronavirusa za događanja koja uključuju amaterski i profesionalni kulturno-umjetnički sadržaj (koncerte, festivale, kazališne predstave, izložbe i sl.).

Platforma je za korištenje dostupna od 1. lipnja i uključena je u preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvoOrganizatori okupljanja koji očekuju dolazak više od 100 posjetitelja obvezni su dostaviti obavijest o održavanju okupljanja putem sustava okupljanja.hr. Obveza se primjenjuje od 1. lipnja.

 

Ciljevi platforme:

  1. Kroz ispunjavanje algoritma omogućiti organizatorima brzu i učinkovitu provjeru usklađenosti događanja s aktualnim epidemiološkim mjerama
  2. Vratiti povjerenje u sigurno odvijanje događanja
  3. Omogućiti brzo zaprimanje obavijesti o promjenama važećih epidemioloških mjera
  4. Pružiti organizatorima centralni edukativni i informacijski alat
  5. Omogućiti centralni evidencijski alat za analizu utjecaja okupljanja na epidemiološku sliku

 

Nositelji platforme su Hrvatska gospodarska komora i Ministarstvo kulture i medija, uz partnerstvo Stožera civilne zaštite RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Dugoročni cilj je da se ova platforma, u suradnji s nadležnim tijelima i institucijama, proširi i na druge oblike okupljanja poput konferencija, sportskih i drugih vrsta događanja.

 

18/11/2022 Upalimo svijeće u spomen na poginule u Vukovaru na Placi Ston u...
2.12.-3.12.2022. Vinari Pelješca otvaraju vrata svojih podruma kako bi...
U sklopu projekta Plastic Free Zone-Zaštićena područja...
U okviru 6. Festivala soli Ston i u suorganizaciji Doma Marina Držića ove će...
Facebook Ston.hr