Okusi Pelješac je manifestacija koja je posvećena prezentaciji lokalne ponude Pelješca. Okusi Pelješac je manifestacija koja spaja tradiciju, kulturu i način života lokalne zajednice,  spojene u nekoliko manjih manifestacija, a svaka je posvećena jelima i autohtonim proizvodima s poluotoka Pelješca.   

Za vrijeme trajanja manifestacije Okusi Pelješac, posjetitelji će moći doživjeti i okusiti čar lokalne gastronomije, peljeških vina i autohtonih proizvoda ovoga područja, od maslinovog ulja, likera, suvenira, proizvoda od sol, lavande,smilja i itd.

Uz mirise mora i okuse mediteranske kuhinje na Placi u Stonu posjetitelji će moći  degustirati raznoliku paletu jela pripremljenih od ribe i morskih plodova, uz najomiljenije zvukove dalmatinske glazbe i veliki izbor vrhunskih peljeških vina prezentiranih od lokalnih vinara.

Manifestacija se održava petkom u mjesecu  srpnju i kolovozu, a sve večeri manifestacije biti će tematske, posvećene nekoj od gastronomskih delicija našega kraja - malostonskoj kamenici, dagnjama i mnogim drugim morskim delicijama iz Malostonskog zaljeva.

Okusi Pelješac biti će posvećeni stonskim i pelješkim slasticama: stonskim makarulima, priklicama, hrostulama, poprigušama, pandišpanju, rozati, budimu, štrudelima, arancinima, broštulanim mjendelima. Uz slastice idealno se slaže čašica peljeških desertnih vina i prošeka.

U manifestaciji Okusi Pelješac  sudjelovati će brojne udruge sa ovoga područja, Stonski školjkari, udruge Plavac mali i Pelješac vinsko carstvo, humanitarne udruge , Hrvatski otočni proizvodi ...

Detalji
19-07-2024 - 19-07-2024
20:30h - 23:30h
Ston

Kontakt