Za vrijeme trajanja manifestacije Okusi Pelješac, posjetitelji će moći doživjeti i okusiti čar lokalne gastronomije, peljeških vina i autohtonih proizvoda ovoga područja, od maslinovog ulja, likera, suvenira, proizvoda od sol, lavande,smilja i itd.

 

Uz mirise mora i okuse mediteranske kuhinje na Placi u Stonu, Brijesti, Putnikovićima, Žuljani ili u  Tvrđavi Kaštio posjetitelji će moći  degustirati raznoliku paletu jela pripremljenih od ribe i morskih plodova, uz najomiljenije zvukove dalmatinske glazbe i veliki izbor vrhunskih peljeških vina prezentiranih od lokalnih vinara.

 

Manifestacija se održava petkom u mjesecu  srpnju i kolovozu, a sve večeri manifestacije biti će tematske, posvećene nekoj od gastronomskih delicija našega kraja - malostonskoj kamenici, dagnjama i mnogim drugim morskim delicijama iz Malostonskog zaljeva.

 

Okusi Pelješac biti će posvećeni stonskim i pelješkim slasticama: stonskim makarulima, priklicama, hrostulama, poprigušama, pandišpanju, rozati, budimu, štrudelima, arancinima, broštulanim mjendelima. Uz slastice idealno se slaže čašica peljeških desertnih vina i prošeka.

 

U manifestaciji Okusi Pelješac sudjelovati će brojne udruge sa ovoga područja: Stonski školjkari, udruge Plavac mali i Pelješac vinsko carstvo, humanitarne udruge , Hrvatski otočni proizvodi, OPG-ovi i mali obrtnici našeg kraja ...

Kontakt