EN
DE
ČE
FR
IT
Znamenitosti i zanimljivosti
Odredišta
Aktivnosti
Turistička ponuda
Korisne informacije
Multimedija
Početna Znamenitosti i zanimljivosti Odredišta Aktivnosti Turistička ponuda Korisne informacije Multimedija
Facebook Ston.hrTURISTIČKI PORTAL OPĆINE STON
TOURIST BOARD OF STON

Odredišta

StonSton
Zahvaljujući osobitom zemljopisnom položaju, kratkoj prevlaci što spaja poluotok Pelješac s kopnom i iznimnim prirodnim bogatstvima, te plodnim poljima s obiljem vode i solila, stonsko područje postalo je prebivalište čovjeka već u najstarijim vremenima.
Mali StonMali Ston
Mali Ston se smjestio na sjeveroistočnoj obali stonske prevlake u maloj razvedenoj uvali Malostonskog kanala, na padinama Bartolomije (vidikovac, 224 m). Naselje su u 14. stoljeću osnovali Dubrovčani, koji su sagradili zidine pravokutnog oblika oko naselja s kopnene i s morske strane.
ŽuljanaŽuljana
Žuljana se nalazi na južnom dijelu poluotoka Pelješca u lijepoj pješčanoj uvali okrenutoj prema zapadu. Ova oaza tišine i ljepote nalazi se otprilike na sredini poluotoka. Naselje se spominje u pisanim dokumentima iz 12.stoljeća, a ime je romanskog podrijetla i dobilo ga je po crkvi Sv. Julijana.
HodiljeHodilje
Malo pitomo mjesto nalazi se dva kilometra sjeverno od Stona, nasuprot Otoku života. Hodilje je sidrište u Malostonskom kanalu. Stanovnici ovog mjesta bave se uzgojem školjki: kamenica i dagnji. Tutrističke kapacitete ovog mjesta čine desetak privatnih kuća i mali kamp. Čisto i toplo more te pješčane plaže pogoduju obiteljskom turizmu.
BrijestaBrijesta
Brijesta je malo turističko mjestu u istoimenoj uvali u Malostonskom zaljevu. Nekoliko manjih otočića (Tajan, Kokošari, Lovorikovac i Pučenjak), te obala sa žalima pogodni su za kupanje i sportski ribolov. U mjestu se nalazi auto-kamp sa 400 mjesta i 200 postelja u privatnom smještaju.
KobašKobaš
Uvala Kobaš s pješćanom plažom i vlastitom marinom sve je popularnija među nautičarima. Nudi smještaj u privatnim kućama i apartmanima, a posjetitelji mogu koristiti i usluge restorana na samoj plaži.
PonikvePonikve
Uz glavnu uzdužnu pelješku cestu smješteno je selo Ponikve s djelovima Metohija, Sparagovići i Boljenovići. Mjesto poznato po dobrim vinima i odličnom maslinovom ulju. Uzgoj i njegovanje vinove loze tradicija je koja se u Ponikvama održava više od 100 godina.
PrapratnoPrapratno
Samo tri kilometra zapadno od Stona nalazi se uvala Prapratno. Jedna od najljepših uvala na ovom dijelu Pelješca sa dugom pješčanom plažom u predjelu obraslom borovom šumom. Gotovo nigdje more nije tako čisto i toplo. Valovi koje ljetni vjetar maestral donese iz Mljetskog kanala, ovu čarobnu uvalu čini jedinstvenom.
Putnikovići - DubravaPutnikovići - Dubrava
PUTNIKOVIĆI, naselje u unutrašnjem dijelu poluotoka Pelješca, 17 km sjeverozapadno od Stona; nadmorska visina 156 m. Gospodarska je osnova poljodjelstvo i stočarstvo. Na regionalnoj je prometnici koja prolazi uzduž poluotoka. Crkva sv. Marije Magdalene sagrađena je 1749.
BroceBroce
Dva kilometra od Stona nalazi se mjestašce Broce. Naselje je okruženo gustom borovom šumom i pristupačnom obalom. Broce ima i lijepo pristanište za jahte i manje brodice. Smještaj se nudi u privatnim kućama i kampovima.
DubaDuba
Sedam kilometara sjeverozapadno od Stona smjestila se Stonska Duba, malo ribarsko naselje s bujnom vegetacijom i malim pješčanim plažama.
Luka Dubrava PelješacLuka Dubrava Pelješac
Mjesto u kojem stalno živi svega 60 - ak stanovnika razvilo se u turističku destinaciju zahvaljujući lijepom prirodnom položaju, smještaj se može naći u sobama i apartmanima u privatnim kućama.
LukaLuka
Luka je malo ribarsko mjesto u Malostonskom kanalu, smješteno u istoimenoj uvali na jugistočnoj strani poluotoka Kulina. Uvala je puna žala i iz nje se pruža krasan pogled na Otok života i Malostonski zaljev. To je staro mjesto poznato po brodogradnji, obrtu koji se u tom kraju sačuvao do danas.
U sklopu projekta Plastic Free Zone-Zaštićena područja...
U okviru 6. Festivala soli Ston i u suorganizaciji Doma Marina Držića ove će...
Uz utrku koja se trči u dužini od 15 km organiziramo i manje zahtjevnu utrku,...
Od subote, 20. kolovoza, pa sve do 20. rujna traje jedan od najukusnijih...
Mjesec dana hedonizma! Tako bi se mogao opisati Festival peljeških okusa koji...
Facebook Ston.hr