Obavijest iznajmljivačima na popunjavanje Zahtjeva za odgodom plaćanja paušalnog poreza

Svakako preuzmite i ispunite zahtjev za odgodu plaćanja paušalnog poreza na ovim linkovima:
Word verzija
Pdf verzija

Zahtjev je moguće podnijeti Poreznoj upravi:

☑️ putem sustava ePorezna,  ili ako niste korisnik sustava ePorezna…

☑️ putem web forme Pišite nam  birajući temu ePorezna – JPPU podtemu Zahtjev za odgodom plaćanja pri čemu je moguće popuniti  i priložiti obrazac.
Napominjemo da ukoliko obrazac nije moguće potpisati pa priložiti, prihvatiti će se obrasci bez potpisa uz podatke za kontakt navedenu u Zahtjevu i po potrebi u emailu.
(Što znači da obrazac ne morate printati da bi ga potpisali, već ga popunite u Wordu i u obrascu napišite Vaše kontakt podatke (mobitel, email da Vas mogu kontaktirati iz Porezne.
Popunjeni dokument sačuvajte na Vašem kompjuteru i otvorite web formu ePorezne Pišite nam  birajući temu ePorezna – JPPU podtemu Zahtjev za odgodom plaćanja
Ovako će izgledati stranica preko koje šaljete obrazac:

Na dnu vidite  polje Odaberi datoteku, tu stavite dokument zahtjeva koji ste sačuvali na Vašem kompjuteru, upišite oib, ostavite Vaše kontakt podatke i pošaljite obrazac.

☑️ iznimno, paušalni porezni obveznici, koji iz objektivnih razloga ne mogu podnijeti Zahtjev na način naveden po točkama 1. i 2., mogu neposrednim telefonskim kontaktom zatražiti usmeno podnošenje Zahtjeva. Ovo je navedeno na stranicama Porezne ali nisu naveli koji su kontakt telefoni, za pretpostaviti je da treba kontaktirati ipostavu porezne na našem području.
 

Informacije sa stranica Porezne uprave