EN
DE
ČE
FR
IT
Znamenitosti i zanimljivosti
Odredišta
Aktivnosti
Turistička ponuda
Korisne informacije
Multimedija
Početna Znamenitosti i zanimljivosti Odredišta Aktivnosti Turistička ponuda Korisne informacije Multimedija
Facebook Ston.hrTURISTIČKI PORTAL OPĆINE STON
TOURIST BOARD OF STON
Malostonska kamenica dobila i svoju web stranicu!
Malostonska kamenica dobila i svoju web stranicu!
Malostonska kamenica dobila i svoju web stranicu!

Malostonska kamenica - gastronomska delicija koja je proslavila Ston te ga upisala na gourmet kartu svijeta. Nije tajna da za tom morskom školjkom iz Malostonskog zaljeva uzdišu gurmani diljem svijeta, tvrdeći da je upravo Malostonska kamenica najukusnija i najsočnija na svijetu. Malostonska kamenica nepresušna je inspiracija za chefove koji je u tamošnjim restoranima i konobama pripremaju na niz kreativnih načina. Ipak, svi su suglasni da je najukusnija kada je svježe izvađena iz mora, dakle sirova, te pokapana s tek nekoliko kapi limunovog soka. Kako biste još bolje upoznali tu stonsku deliciju, ukrcajte se na brod i krenite s domaćinima na organizirani izlet Malostonskim zaljevom do uzgajališta kamenica. Putem ćete otkriti brojne zanimljivosti o tom morskom blagu. 

Malostonska kamenica 2020. dobila je europsku zaštićenu oznaku izvornosti, čime je upisana u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zemljopisnog podrijetla te je zaštićena na području cijele Europske unije, priopćili su u utorak iz Ministarstva poljoprivrede.

U sklopu projekta „Malostonska kamenica – The Queen of Oysters“ koji provodi udruga Stonski školjkari nastavlja se sa raznim aktivnostima bolje vidljivosti, prepoznatljivosti i naposljetku brendiranja Malostonske kamenice kao autohtonog proizvoda najviše kvalitete.

Ova oznaka obvezuje sve dionike u turizmu da ovaj vrhunski proizvod promoviraju pravilnim nazivom, sustavno rade na njegovom brendiranju te da kušanje Malostonske kamenice postane neizostavan dio svakog posjeta Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Ovaj projekt osim što promovira Malostonsku kamenicu kao proizvod visoke kvalitete doprinosi promidžbi područja u kojem se ona proizvodi, Malostonskog zaljeva, a time i šireg područja, posebice Stona. Zajedničkim pristupom možemo ostvariti značajan iskorak u brendiranju ovog proizvoda ali i područja iz kojeg dolazi te na taj način uvelike doprijeti razvoju cjelokupnog turističkog sektora – udruga Stonski školjkari.

U sklopu projekta izrađena je i web stranica posvećena Malostonskoj kamenici na kojoj možete pratiti sve o novostima vezanim za projekt brendiranja te gastronomske delicije. 

Više na poveznici: https://www.malistonoyster.com/en/

15-05-2022 - 15-06-2022 / Festival peljeških kapetana
Festival kapetana vratit će vas u zlatno doba poluotoka, kada je Pelješac bio...
01-07-2022 - 26-08-2022 / Okusi Pelješca 2022.
Manifestacija se održava svaki petak u mjesecu srpnju i kolovozu, na Placi u...
30-07-2022 - 30-07-2022 / Noć pelješkog vina 2022. - Žuljana
Noć pelješkog vina održati će se na mulu u naselju Žuljana. Pod zvjezdanim...
Facebook Ston.hr