HR
EN
DE
FR
IT
Památky a zajímavosti
Destinace
Aktivity
Turističká nabídka
Užitečné informace
Multimedia
Domácí Památky a zajímavosti Destinace Aktivity Turističká nabídka Užitečné informace Multimedia
Facebook Ston.hrTURISTIČKI PORTAL OPĆINE STON
TOURIST BOARD OF STON

Kategorizacija

Privatni iznajmljivači koje ne podnesu zahtjev za usklađivanje kategorija svojih objekata s novim Pravilnikom moći će nastaviti s radom, ali neće smjeti isticati tablicu s kategorijom.

 
Novosti koje donosi Pravilnik o kategorizaciji i razvrstavanju objekata u privatnom smještaju, je krajem 2018. godine stupio na snagu.
- Ovaj pravilnik koje je zapravo dopuna Zakonu donosi usklađenje velikog jedinica privatnog smještaja.

Samo zakon je podijelio objekte usklađenje u tri skupine. Svi oni koji su dobili rješenje do 2000. godine moraju se uskladiti, odnosno podnijeti zahtjev narednim urednima Državne uprave do 17. studenog 2019. godine.  Druga kategorija su svi oni koji su dobili rješenje od 2000. do 2004. godine, oni zahtjev trebaju podnijeti najkasnije do 17. studenog 2021. U treću kategoriju spadaju oni koji su svoja rješenja dobili od 2004. do 2008.

Oni zahtjev trebaju podnijeti do 17. prosinca 2022. godine. Sve se to čini jako daleko, no ako se pobliže uđe u samu problematiku vidjet ćete da vrijeme jako brzo leti.  Privatni iznajmljivači koji su riješena dobili nakon 2008. godine se ne trebaju usklađivati i nastavljaju normalno s radom.
Since last summer, it has spread from Ston to the entire Pelješac peninsula,...
Facebook Ston.hr