Pozivamo sve dionike u turizmu na području poluotoka Pelješca da se uključe u festivalski program 2024:

21.5. – 7.6. Festival peljeških kapetana; 22.6. – 6.7. Festival peljeških okusa; 28.8. – 15.9. Festival soli . Promocija Pelješca aktivno će se odvijati tijekom cijele godine na cijelom Pelješcu, a poseban naglasak će biti na festivalima.

Tematsko događanje koncipirano je sa željom naglašavanja pomorske baštine, autentične eno-gastro ponude i tradicije, te da se posjetiteljima pruži što kvalitetniji i raznovrsniji doživljaj na cijelom Pelješcu.

Ovim putem pozivamo vas da se uključite u Festival peljeških kapetana, Festival peljeških okusa i Festival soli

Koncept festivala:

 • pozivamo sve vinare Pelješca da se sa svojim vinima uključe u promociju peljeških festivala. Svaki vinar koji se uključi imati će barem jedno vino na popustu od 20% za vrijeme trajanja festivala.
 • pozivamo na uključivanje svih ugostiteljskih objekata na cijelom Pelješcu sa kreativnim jelovnicima inspirirani autohtonim sastojcima. Cijene menija moraju biti povoljnije od zbroja pojedinačnih slijedova minimalno 15% od osnovne cijene, a meni može imati dva, tri ili četiri slijeda uz čašu vina. Važno je isticati posebnost okusa morskih plodova (po mogućnosti uvrstiti kamenice i ostale školjkaše),mesna jela našeg porijekla, autohtono i sezonsko povrće uz nezaobilaznu čašicu peljeških vina. Ovo je sjajna prilika za sve ugostitelje  da pokažu koliko su jela iz njihove ponude ukusna i kreativna.
 • pozivamo lokalne proizvođače, da se uključe i predlože poveznicu peljeških vina sa njihovim proizvodima (maslinovo ulje, med ,pelješke slastice proizvode sa stonskom soli..).
 • pozivamo vlasnike smještajnih objekata (hotele, kampove, privatne iznajmljivače) da se prijave i uključe u festivale i  aktivno pozovu svoje goste, te putem marketinških kanala iskoriste priliku gostima ponuditi poseban doživljaj.
 • pozivamo sve školjkare koji nude usluge degustacije malostonske kamenice i izleta na uzgajališta kamenica.

Napomena: uključiti se možete isključivo na sva tri festivala

Budite dio naše destinacijske priče u kojoj zajedno doprinosimo razvoju i promociji lokalnih proizvoda za dobrobit cijele destinacije, te očuvanja i njegovanja dugogodišnje tradicije.

Vašim uključivanjem biti ćete dio dodatne promocije na nivou cijelog Pelješca. U projekt su uključene  Turističke zajednice Općine Ston , Turističke zajednice Općine Orebić, Turističke zajednice Općine Janjina i Turističke zajednice Općine Trpanj.

Kroz projekt planiramo:

 • promociju Vaše usluge/proizvoda na web stranicama turističkih zajednica; biti će navedeni svi dionici Festivala peljeških podruma
 • aktivna promocija na društvenim mrežama u vrijeme trajanja festivala
 • medijska praćenost
 • dobit ćete u digitalnom i tiskanom formatu obaveznu podlogu Festivala za vaše jelovnike i cjenike

 

Vašoj Turističkoj zajednici do 1. travnja 2024. godine navedite sljedeće podatke:

 1. Ime i prezime osobe koja prijavljuje, naziv tvrtke/subjekta
 2. Usluga/proizvod kojima se uključujete u festival
 3. Adresa, kontakt e-mail, kontakt telefon
 4. Ostali detalji koje smatrate potrebnim definirati

Nakon 1. travnja 2024. krećemo u pripremu realizacije, te ćemo Vas osobno kontaktirati i dogovoriti sve detalje.

Unaprijed zahvaljujemo na podršci, sudjelovanju i vašim idejama kojima ćemo zajedno snagama promovirati Pelješac.

 

Turistička zajednica Općine Ston

Turistička zajednica Općine Orebić

Turistička zajednica Općine Trpanj

Turistička zajednica Općine Janjina

 

 

 

 

 

 

Kontakt