JAVNI POZIV TURISTIČKIH ZAJEDNICA PELJEŠCA

 

FESTIVAL PELJEŠKIH KAPETANA

18. svibnja – 2. lipnja

 

FESTIVAL PELJEŠKIH OKUSA

15. lipnja – 30. lipnja

 

FESTIVAL SOLI

31. kolovoza – 15. rujna

 

Pozivamo sve dionike u turizmu na području poluotoka Pelješca da se uključe u festivalski program 2023: 18.5. – 2.6. Festival peljeških kapetana; 15.6. – 30.6. Festival peljeških okusa; 31.8. – 15.9. Festival soli . Promocija Pelješca aktivno će se odvijati tijekom cijele godine na cijelom Pelješcu, a poseban naglasak će biti na festivalima.

Tematsko događanje koncipirano je sa željom naglašavanja pomorske baštine, autentične eno-gastro ponude i tradicije, te da se posjetiteljima pruži što kvalitetniji i raznovrsniji doživljaj na cijelom Pelješcu.

Ovim putem pozivamo vas da se uključite u Festival peljeških kapetana, Festival peljeških okusa i Festival soli.

Koncept festivala:

 • pozivamo sve školjkare koji nude usluge degustacije malostonske kamenice i izleta na uzgajališta kamenica
 • pozivamo sve vinare Pelješca da se sa svojim vinima uključe u promociju peljeških festivala. Svaki vinar koji se uključi imati će barem jedno vino na popustu od 20% za vrijeme trajanja festivala.
 • pozivamo na uključivanje svih ugostiteljskih objekata na cijelom Pelješcu sa kreativnim jelovnicima inspirirani autohtonim sastojcima (cijene menija moraju biti povoljnije od zbroja pojedinačnih slijedova). Važno je isticati posebnost okusa morskih plodova (po mogućnosti uvrstiti kamenice i ostale školjkaše),mesna jela našeg porijekla, autohtono i sezonsko povrće uz nezaobilaznu čašicu peljeških vina. Ovo je sjajna prilika za sve ugostitelje  da pokažu koliko su jela iz njihove ponude ukusna i kreativna.
 • pozivamo lokalne proizvođače, da se uključe i predlože poveznicu peljeških vina sa njihovim proizvodima (maslinovo ulje, med ,pelješke slastice proizvode sa stonskom soli..).
 • pozivamo vlasnike smještajnih objekata (hotele, kampove, privatne iznajmljivače) da se prijave i uključe u festivale i  aktivno pozovu svoje goste, te putem marketinških kanala iskoriste priliku gostima ponuditi poseban doživljaj.

Napomena: uključiti se možete isključivo na sva tri festivala

Budite dio naše destinacijske priče u kojoj zajedno doprinosimo razvoju i promociji lokalnih proizvoda za dobrobit cijele destinacije, te očuvanja i njegovanja dugogodišnje tradicije.

 

Vašim uključivanjem biti ćete dio dodatne promocije na nivou cijelog Pelješca. U projekt su uključene  Turističke zajednice Općine Ston , Turističke zajednice Općine Orebić, Turističke zajednice Općine Janjina i Turističke zajednice Općine Trpanj.

 

Kroz projekt planiramo:

 • promociju Vaše usluge/proizvoda na web stranicama turističkih zajednica; biti će navedeni svi dionici Festivala peljeških podruma
 • aktivna promocija na društvenim mrežama u vrijeme trajanja festivala
 • medijska praćenost
 • dobit ćete u digitalnom i tiskanom formatu obaveznu podlogu Festivala za vaše jelovnike i cjenike

 

Vašoj Turističkoj zajednici do 1. travnja.2023. godine navedite sljedeće podatke:

 

 1. Ime i prezime osobe koja prijavljuje, naziv tvrtke/subjekta
 2. Usluga/proizvod kojima se uključujete u festival
 3. Adresa, kontakt e-mail, kontakt telefon
 4. Ostali detalji koje smatrate potrebnim definirati

 

Nakon 1. travnja 2023. krećemo u pripremu realizacije, te ćemo Vas osobno kontaktirati i dogovoriti sve detalje.

 

Unaprijed zahvaljujemo na podršci, sudjelovanju i vašim idejama kojima ćemo zajedno snagama promovirati Pelješac.

 

Turistička zajednica Općine Ston

Turistička zajednica Općine Orebić

Turistička zajednica Općine Trpanj

Turistička zajednica Općine Janjina

 

Ston, 24.ožujka 2023.

 

Kontakt