EN
DE
ČE
FR
IT
Znamenitosti i zanimljivosti
Odredišta
Aktivnosti
Turistička ponuda
Korisne informacije
Multimedija
Početna Znamenitosti i zanimljivosti Odredišta Aktivnosti Turistička ponuda Korisne informacije Multimedija
Facebook Ston.hrTURISTIČKI PORTAL OPĆINE STON
TOURIST BOARD OF STON
Danas počinje 10. Kinookus FFF!
Danas počinje 10. Kinookus FFF!
Najstariji food film festival u Europi slavi svoju desetu obljetnicu: na otvorenju publika u Stonu imat će priliku uživati u bogatom programu koji uključuje tržnicu, izložbu, projekcije filmova, zakusku i koncert. Festival otvara film “Mjesta i ljudi".

Kinookus Food Film Festival slavi svoj deseti rođendan pod temom Hrana budućnosti: u svim sekcijama stonske manifestacije razmatrat će se klimatske promjene i njihov utjecaj na proizvodnju hrane i život općenito. Program počinje u 9 sati ujutro otvaranjem Kinolokus tražnice na kojoj će posjetitelji moći kupiti eko i tradicijske proizvode iz cijele Hrvatske.

U 20 sati u Kneževom dvoru u Stonu otvara se izložba pod nazivom “Deset u jednoj” koja će posjetitelje provesti kroz povijest festivala od njegove prve do desete edicije, podsjećajući ih na teme kojima se stonska priredba bavila, na nagrađene filmove i goste.

U 20.30 publika će u druženju s utemeljiteljima festivala - Ines Vasiljević, Marijanom Kockovićem i Ivom Kara-Pešićem - saznati niz zanimljivih detalja od toga kako se rodila ideja pokretanja prvog food film festivala u Hrvatskoj, do nastanka njegova imena i toga kako je Ston odabran za mjesto njegovog održavanja.

Na otvorenju će biti prikazana dva kratkometražna i jedan dugometražni film. Udruga Kinookus pridružila kampanji WWF-a pod nazivom Fish Forward u čijem će sklopu biti prikazan film kratki promidžbeni film Nonoy i čudovište iz mora.

Filmski će se program nastaviti prikazivanjem kratkometražnog All inclusive, švicarske redateljice Corine Schwingruber Ilić koji govori o iskustvu putovanja na kruzeru.

Najavljeni film iznenađenja remek je djelo “Mjesta i ljudi” (Faces, Places), nedavno preminule francuske redateljice Agnes Varda i umjetnika JR-a. Film je dobitnik Zlatnog oka Festivala u Cannesu, a nominiran je i za Oskara u kategoriji najboljeg dokumentarca.

Bogat program prvog dana 10. Kinookus FFF-a završit će se zakuskom uz vina malih peljeških vinara i nastupom autohtonog DJ-a Rope 69.

 

 

 

 

18/11/2022 Upalimo svijeće u spomen na poginule u Vukovaru na Placi Ston u...
2.12.-3.12.2022. Vinari Pelješca otvaraju vrata svojih podruma kako bi...
U sklopu projekta Plastic Free Zone-Zaštićena područja...
U okviru 6. Festivala soli Ston i u suorganizaciji Doma Marina Držića ove će...
Facebook Ston.hr