Početna Znamenitosti i zanimljivosti Odredišta Aktivnosti Turistička ponuda Korisne informacije Multimedija
Facebook Ston.hrTURISTIČKI PORTAL OPĆINE STON
TOURIST BOARD OF STON

Ston

Čast nam je ugostiti Vas u jedinstvenom ugođaju kakav može priuštiti Ston, srednjovjekovni gradić čija povijest seže daleko u rano XIV stoljeće. To je gradić s najdužim kamenim zidom u Europi (5,5 km) uskih tihih ulica, starih otmjenih kuća i tragova drevnih kultura rasutih okolo.

Njegova nekadašnja vrijednost kao grada soli potvrđuje se i danas u pogonima najstarije aktivne solane na svijetu, solane koja je ostala vrijedna tradiciji i prirodnom načinu proizvodnje soli, koji se nije mijenjao još od antičkih vremena. Bogatstvo čistoće i prirodnosti potvrđuje Malostonski zaljev sa mjestima Mali Ston, Hodilje, Luka, Duba i Zamaslina.

Poznati su  po uzgoju školjaka; kamenica i mušula (dagnji) još od rimskog doba, a stonska kamenica (ostrea edulis) pronijela je slavu ovoga kraja kao potvrđeni prirodni afrodizijak. Nedaleko od Stona prekrasna je uvala Prapratno sa stoljetnim maslinicima, mediteranskom makijom i čistom pješčanom plažom, pokraj koje je jedan od ljepših autokampova na ovom području. U Stonskom kanalu zaštićenom od vjetrova smjestila su se dva mala mjesta, Kobaš i Broce, poznati po nautičkom turizmu.
Poluotok Pelješac još od davnina krase nasadi vinove loze, a proizvodnja vina jedna je od najznačajnijih djelatnosti s dugom tradicijom. Vinske ceste, obilasci vinarija i vinograda  od Metohije, Boljenovića, Sparagovića sve do Putnikovića i Dubrave, predstavljaju snažan doživljaj tradicije, življenja i ljubavi Pelješca i pelješčana prema grožđu i vinu.

Otprilike na sredini poluotoka nalazi se oaza tišine i ljepote, u pješčanoj uvali okrenutoj prema zapadu, naselje Žuljana. Nadaleko poznata već od 1924. godine po svojim lijepim i mnogobrojnim pješčanim plažama, zalascima sunca, ronjenju na atraktivnim lokacijama u organizaciji lokalnih ronilačkih centara. Smještaj na ovom dijelu Pelješca možete potražiti u privatnim hotelima (Mali Ston), auto kampu (Prapratno) i malim auto kampovima (Hodilje, Brijesta, Žuljana), privatnom smještaju u svim naseljima i uvalama, a etno gastro ponudu okusiti u mnogobrojnim restoranima i seoskim domaćinstvima.

U subotu, 18. svibnja 2019. održan je prvi interaktivni turistički obilazak...
U organizaciji Turističke zajednice i Općine Ston, sajam i prodaja cvijeća...
18-05-2019 - 31-12-2019 / NEISPRIČANI STON
Interaktivni kazališni obilazak namijenjen je posjetiteljima koji žele na...
21-06-2019 - 21-06-2019 / Cum grano Salis 21:00h Tvrđava Kaštio
Spektakularni senzorni doživljaj koji vas prenosi na snoliko mjesto u kojem je...
Facebook Ston.hr