Sudjelovanje na međunarodnoj konferenciji baštine industrijskog turizma i međunarodnom turističkom sajmu s ciljem promocije bogate vinske i gastronomske ponude općine Ston, poluotoka Pelješca i Dubrovačko - neretvanske županije sa svojim predstavnicima, vinarima.

Turistička zajednica općine Ston uz udrugu Plavac mali na turističkom sajmu u Poljskoj sudjelovala je kao predstavnik poluotoka Pelješca i Dubrovačko – neretvanske županije sa pelješkim vinima, prospektima, brošurama, promotivnim videima i prigodnim poklonima koji su se djelili posjetiteljima sajma.

Ove godine na turističkom sajmu u Zabrezu, zemlja partner je bila Hrvatska, ispred koje su se kroz gastro i kulturnu ponudu predstavili Općina Ston i Grad Labin, izabrani od organizatora upravo radi svojih specifičnih mogućnosti razvoja industrijskog turizma. Načelnik Općine Ston, Vedran Antunica i gradonačelnik Labina, Valter Glavičić su u Gradskom kazalištu Zabrza potpisali svečane ugovore o suradnji s Malgorzatom Manka-Szulik, gradonačelnicom Zabrzea, grada koji ima preko 170.000 stanovnika i nalazi se na jugozapadu Poljske.

 

Na potpisivanju je bio i Andrey Zylak, počasni konzul u Republici Hrvatskoj, osvjedočeni dugogodišnji prijatelj Hrvatske.

 

Nakon potpisivanja svečanog ugovora, 250 uglednika je imalo priliku uživati u gastro specijalitetima našega kraja; jedinstvenim malostonskim kamenicama i ostalim lokalnim delicijama koje je osigurao Sveto Pejić, vlasnik Solane Ston i Ville Korune. Uz to servirana su vrhunska vina sa polutotoka Pelješca,  uz glazbenu pratnju glazbenog dua.

Industrijski turizam posljednjih godina postaje tržišna niša koja privlači sve više turista te na vrlo originalan način preobražava industrijske kapacitete u novi turistički proizvod, što su prepoznali i financijski poduprli Dubrovačko-neretvanska županija, Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije, Turistička zajednica Općine Ston, Općina Ston uz pokroviteljstvo i organizaciju HGK - Županijske komore Dubrovnik. 

Kontakt