EN
DE
ČE
FR
IT
Znamenitosti i zanimljivosti
Odredišta
Aktivnosti
Turistička ponuda
Korisne informacije
Multimedija
Početna Znamenitosti i zanimljivosti Odredišta Aktivnosti Turistička ponuda Korisne informacije Multimedija
Facebook Ston.hrTURISTIČKI PORTAL OPĆINE STON
TOURIST BOARD OF STON
Svečano je otvoren Pelješki most!
Svečano je otvoren Pelješki most!

SVEČANO je otvoren Pelješki most. Njime je povezan jug Hrvatske s ostatkom države, a povijesni događaj obilježavao se tijekom cijeloga dana programom koji se odvijao s dviju strana mosta – na odmorištima Brijesta i Komarna. Glavna svečanost otvorenja krenula je u 20:15 sati, a kulminirala je oko 22 sata kada je Rimčeva Nevera uz spektakularni vatromet prva prešla most. 

Na sredini Pelješkog mosta mimoišla se s automobilom koji je vozio nekadašnji trostruki europski prvak na brdskim utrkama Niko Pulić. 

Na odmorištu s pelješke strane prezentirani su autohtoni proizvodi pelješkoga kraja, a kulturno umjetnička društva sa svojim nastupima zabavljala su sve prisutne posjetitelje - Ponikovska Poskočica, Bijeli maškari i Glazba Ston. 

Most, čija je cjelokupna čelično-betonska konstrukcija ispod i iznad vode zajedno teška kao 30 Eiffelovih tornjeva, najveći je hrvatski infrastrukturni projekt financiran iz EU-ovih fondova s bespovratnih 357 milijuna eura (85 posto troškova), a na njemu je radilo nekoliko vlada.

Pelješki most je most u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u Hrvatskoj koji premošćuje Malostonski zaljev između Komarne na kopnu i Brijeste na poluotoku Pelješcu i tako cestovno ostvaruje kontinuitet teritorija Republike Hrvatske prekinut uskim koridorom kojim Bosna i Hercegovina kod Neuma izlazi na more.

18/11/2022 Upalimo svijeće u spomen na poginule u Vukovaru na Placi Ston u...
2.12.-3.12.2022. Vinari Pelješca otvaraju vrata svojih podruma kako bi...
U sklopu projekta Plastic Free Zone-Zaštićena područja...
U okviru 6. Festivala soli Ston i u suorganizaciji Doma Marina Držića ove će...
Facebook Ston.hr