EN
DE
ČE
FR
IT
Znamenitosti i zanimljivosti
Odredišta
Aktivnosti
Turistička ponuda
Korisne informacije
Multimedija
Početna Znamenitosti i zanimljivosti Odredišta Aktivnosti Turistička ponuda Korisne informacije Multimedija
Facebook Ston.hrTURISTIČKI PORTAL OPĆINE STON
TOURIST BOARD OF STON
Posjetitelji u Stonu uživali u vinima i jazzu, danas još bogatiji program!
Posjetitelji u Stonu uživali u vinima i jazzu, danas još bogatiji program!
Posjetitelji u Stonu uživali u vinima i jazzu, danas još bogatiji program!
Posjetitelji u Stonu uživali u vinima i jazzu, danas još bogatiji program!
Sara & Jappa
Festival Soli Ston 2018. jučer je otvoren izložbom fotografija Sandre Vuletić “Baci kibic”, a slijedio je program Vino, sol i jazz. Danas su na rasporedu predstava, izložba i koncert.
Jučer je u 19:30 u tvrđavi Kaštio svečano otvoren 2. Festival soli, izložbom fotografija “Baci kibic” koja će ostati otvorena do kraja festivala. Radi se o prvoj samostalnoj izložbi fotografija Sandre Vuletić, a motivi su vezani za stonski krajolik, floru i faunu, običaje i naravno - Solanu. 
 
Nakon toga, posjetitelji su uživali u degustacijama vina i čokolade sa stonskom soli koje je pripremio Event Lab, a za sjajnu glazbenu podlogu brinuo se dvojac Sara & Jappa - otac i kći koji su oduševili izvedbama jazz klasika iz sredine 20. Stoljeća. 
 
Danas je na rasporedu lutkarska predstava za djecu “Čarobni grah” koju izvodi Kulturno društvo Aster Dubrovnik. Radi se o interpretaciji poznate bajke Dječak i čarobni grah, poučne i zanimljive priče. Predstava počinje u 19:30 u Solani Ston. 
 
Udruga djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom "Djeca Pelješca" također se priključila festivalu: sutra ćete moći kupiti njihove ručne rađene proizvode i tako pripomoći rad udruge.  
 
U suradnji s muzejom Dom Marina Držića Dubrovnik, u 20:30 u tvrđavi Kaštio otvara se izložba Lene Kramarić “Dnevnik čitanja”. Čini ju 10 slika u kombiniranoj tehnici, a radovi su nastali kao rezultat umjetničinog temeljitog proučavanja života i stvaralaštva Marina Držića, te tradicije, običaja i povijesti Grada. Izložba će trajati do 9. Rujna.
 
U 22 sata u Solani nastupit će Mak Grgić, jedan od najuzbudljivijih mladih gitarista s ovih prostora, kojeg je New York Times opisao kao “maštovitog, nadarenog i izražajnog”. Nedavno je završio doktorski studij u SAD-u, gdje i radi na sveučilištu ,,Mount St. Mary” u Los Angelesu.
 
Do same lokacije koncerta posjetitelje će odvesti vodič koji će usput ispričati zanimljivu i edukativnu priču o povijesti Stona i značenju solane za ovaj kraj. 
 
Besplatne vodičke ture po Stonu i Solani inače kreću svaki dan u 18:30, a potrebno se ranije najaviti na festivalsoli@gmail.com
 
Svaki dan festivala od 18 do 22 sata otvoren je Sajam tradicionalnih proizvoda - Hrvatski otočni proizvod Pelješac, na kojem posjetitelji mogu pronaći i kupiti autentične pelješke domaće proizvode poput vina, likera, slastica itd.
 
Cijeli raspored Festivala Soli Ston 2018. može se pronaći na Facebook stranici Festival soli. 
 
 
18/11/2022 Upalimo svijeće u spomen na poginule u Vukovaru na Placi Ston u...
2.12.-3.12.2022. Vinari Pelješca otvaraju vrata svojih podruma kako bi...
U sklopu projekta Plastic Free Zone-Zaštićena područja...
U okviru 6. Festivala soli Ston i u suorganizaciji Doma Marina Držića ove će...
Facebook Ston.hr