EN
DE
ČE
FR
IT
Znamenitosti i zanimljivosti
Odredišta
Aktivnosti
Turistička ponuda
Korisne informacije
Multimedija
Početna Znamenitosti i zanimljivosti Odredišta Aktivnosti Turistička ponuda Korisne informacije Multimedija
Facebook Ston.hrTURISTIČKI PORTAL OPĆINE STON
TOURIST BOARD OF STON

Pelješka vina

Pelješka vina
Pelješka vina
Pelješka vina
Pelješka vina
Pelješka vina
Pelješka vina
Pelješka vina
Pelješka vina
Pelješka vina
Pelješka vina
Pelješka vina

Položaj poluotoka Pelješca i njegova ugodna mediteranska klima uvjetovale su dugogodišnjoj tradiciji vinogradarstva i maslinarstva. Uzgoj i njegovanje vinove loze stogodišnja je tradicija  peljeških vinogradara. Vrhunski odabiri terena, cjelodnevna obasjanost suncem, vinima sa ovog područja daje iznimnu kvalitetu. Rezultati svega toga su vrhunska kvaliteta pažljivo čuvanih i njegovanih vina.

Nezaobilazan  doživljaj koji ne smijete propustiti je posjet lokalnim vinarijama u kojima ćete degustirati vrhunska pelješka vina i naučiti ponešto o stoljetnoj tradiciji i ljubavi pelješčana prema vinovoj lozi.

Pelješac, poznat kao carstvo vina , a kao dopunu konceptu ruralnog razvoja 2019. godine otvorio je Prvi hrvatski Muzej vinogradarstva i vinarstva u naselju Putniković kojeg možete posjetiti tijekom cijele godine i naučiti sve o tradiciji uzgoja vinove loze i dugogodišnjoj ljubavi prema pelješkim vinima.

Prvi hrvatski muzej vinogradarstva i vinarstva u sklopu PZ Putniković prostire se na više od 800 četvornih metara i sastoji se od tri zbirke – Doma vinarske tradicije, Povijesnog razvoja loze na ovim prostorima i Vina u tradiciji življenja. Između ostalog, posjetitelji će otkriti kakvu je ulogu imalo vino u ruralnim, a kakvu u građanskim sredinama, kako su izgledale etikete, tko su slavni vinogradari i vinari, kako se nekada obrađivala zemlja, koji su se alati koristili, kakvi su običaji vezani uz vino.

18/11/2022 Upalimo svijeće u spomen na poginule u Vukovaru na Placi Ston u...
2.12.-3.12.2022. Vinari Pelješca otvaraju vrata svojih podruma kako bi...
U sklopu projekta Plastic Free Zone-Zaštićena područja...
U okviru 6. Festivala soli Ston i u suorganizaciji Doma Marina Držića ove će...
02-12-2022 - 03-12-2022 / Dani otvorenih vrata peljeških podruma
Vinari Pelješca otvaraju vrata svojih podruma kako bi omogućili brojnim...
Facebook Ston.hr