SVEČANO je otvoren Pelješki most. Njime je povezan jug Hrvatske s ostatkom države, a povijesni događaj obilježavao se tijekom cijeloga dana programom koji se odvijao s dviju strana mosta – na odmorištima Brijesta i Komarna. Glavna svečanost otvorenja krenula je u 20:15 sati, a kulminirala je oko 22 sata kada je Rimčeva Nevera uz spektakularni vatromet prva prešla most. 

Na sredini Pelješkog mosta mimoišla se s automobilom koji je vozio nekadašnji trostruki europski prvak na brdskim utrkama Niko Pulić. 

Na odmorištu s pelješke strane prezentirani su autohtoni proizvodi pelješkoga kraja, a kulturno umjetnička društva sa svojim nastupima zabavljala su sve prisutne posjetitelje - Ponikovska Poskočica, Bijeli maškari i Glazba Ston. 

Most, čija je cjelokupna čelično-betonska konstrukcija ispod i iznad vode zajedno teška kao 30 Eiffelovih tornjeva, najveći je hrvatski infrastrukturni projekt financiran iz EU-ovih fondova s bespovratnih 357 milijuna eura (85 posto troškova), a na njemu je radilo nekoliko vlada.

Pelješki most je most u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u Hrvatskoj koji premošćuje Malostonski zaljev između Komarne na kopnu i Brijeste na poluotoku Pelješcu i tako cestovno ostvaruje kontinuitet teritorija Republike Hrvatske prekinut uskim koridorom kojim Bosna i Hercegovina kod Neuma izlazi na more.

Kontakt