EN
DE
ČE
FR
IT
Znamenitosti i zanimljivosti
Odredišta
Aktivnosti
Turistička ponuda
Korisne informacije
Multimedija
Početna Znamenitosti i zanimljivosti Odredišta Aktivnosti Turistička ponuda Korisne informacije Multimedija
Facebook Ston.hrTURISTIČKI PORTAL OPĆINE STON
TOURIST BOARD OF STON
05-08-2022 - 26-08-2022 / Okusi Pelješca- Ston 2022.
Okusi Pelješca- Ston  2022.
Manifestacija se održava svaki petak u mjesecu srpnju i kolovozu, na Placi u Stonu! Vrijeme održavanja manifestacije: 1. 8. 15. 22. i 29. srpnja 2022. 5. 12. 19. i 26. kolovoza 2022.

Okusi Pelješca je manifestacija koja je posvećena prezentaciji lokalne ponude Pewlješca. Okusi Pelješca je manifestacija koja spaja tradiciju, kulturu i način života lokalne zajednice,  spojene u nekoliko manjih manifestacija, a svaka je posvećena jelima i autohtonim proizvodima s poluotoka Pelješca.   

Za vrijeme trajanja manifestacije Okusi Pelješca, posjetitelji će moći doživjeti i okusiti čar lokalne gastronomije, peljeških vina i autohtonih proizvoda ovoga područja, od maslinovog ulja, likera, suvenira, proizvoda od sol, lavande,smilja i itd.

Uz mirise mora i okuse mediteranske kuhinje na Placi u Stonu posjetitelji će moći  degustirati raznoliku paletu jela pripremljenih od ribe i morskih plodova, uz najomiljenije zvukove dalmatinske glazbe i veliki izbor vrhunskih peljeških vina prezentiranih od lokalnih vinara.

Manifestacija se održava svaki petak u srpnju i kolovozu, a sve večeri manifestacije biti će tematske, posvećene nekoj od gastronomskih delicija našega kraja - malostonskoj kamenici, dagnjama i mnogim drugim morskim delicijama iz Malostonskog zaljeva.

Okusi Pelješca biti će posvećeni stonskim i pelješkim slasticama: stonskim makarulima, priklicama, hrostulama, poprigušama, pandišpanju, rozati, budimu, štrudelima, arancinima, broštulanim mjendelima. Uz slastice idealno se slaže čašica peljeških desertnih vina i prošeka.

U manifestaciji Okusi Pelješca sudjelovati će brojne udruge sa ovoga područja, Stonski školjkari, udruge Plavac mali i Pelješac vinsko carstvo, humanitarne udruge , Hrvatski otočni proizvodi ...

                       

18/11/2022 Upalimo svijeće u spomen na poginule u Vukovaru na Placi Ston u...
2.12.-3.12.2022. Vinari Pelješca otvaraju vrata svojih podruma kako bi...
U sklopu projekta Plastic Free Zone-Zaštićena područja...
U okviru 6. Festivala soli Ston i u suorganizaciji Doma Marina Držića ove će...
Facebook Ston.hr