EN
DE
ČE
FR
IT
Znamenitosti i zanimljivosti
Odredišta
Aktivnosti
Turistička ponuda
Korisne informacije
Multimedija
Početna Znamenitosti i zanimljivosti Odredišta Aktivnosti Turistička ponuda Korisne informacije Multimedija
Facebook Ston.hrTURISTIČKI PORTAL OPĆINE STON
TOURIST BOARD OF STON
Održan 14. Ston Wall Marathon
Održan 14. Ston Wall Marathon
Održan 14. Ston Wall Marathon
Održan 14. Ston Wall Marathon
Održan 14. Ston Wall Marathon
Održan 14. Ston Wall Marathon
Održan 14. Ston Wall Marathon
Održan 14. Ston Wall Marathon
Održan 14. Ston Wall Marathon

I ove godine održana je tradicionalna rujanska trkačka poslastica, Ston Wall Marathon koji se otrčao četrnaestu godinu zaredom.

Vremenske neprilike, jaka kiša i grmljavina nije spriječila trkače da otrče ovu nezaboravnu utrku po najduljim obrambenim zidom u Europi.

Utrka na 15 km (Stone 15K) startala je u 07:30, a ona na 4km (Rocky 4K) pola sata kasnije kako bi se održale epidemiološke mjere i smanjile gužve na startnoj poziciji.

Obje utrke započele su veličanstvenim pogledom na stonske zidine, trkači su krenuli iz Stona, uspinjući se prema Malom Stonu do nazubljenih kamenih kula i tvrđava, spuštali su se zidinama prema zbijenim stonskim krovovima uz jedinstven pogled na zrcalnu površinu najstarije europske solane, plodna zelena polja i plavetnilo mora.

Utrka od 4 km završila je u Stonu, a ona od 15 km se nastavila tankim nasipom između solane i mora, prolazeći divljim carstvom mediteranske šume, završavajući povratkom u Ston.

Pobjednik ovogodišnje utrke na 15 km bio je amerikanac Harrison Hunter koji je kroz cilj utrke prešao s vremenom 1:01:38, dok je dubrovčanin Željko Cota bio drugi sa vremenom 1:02:30. U konkurenciji žena na 15 km najbrža je bila amerikanka Mary Ann Gong s vremenom 1:10:12, dok je drugo mjesto zauzela Matea Kožić s vremenom 1:20:49.

Pobjednik utrke na 4 km u muškoj kategoriji bio je Luka Đurović s rezultatom 19:47, a u ženskoj kategoriji Suzana Kokot s vremenom 26:52.

Nedugo nakon starta, zasjalo je sunce i obasjalo sve stonske ljepote koje su oduševile trkače koji su ovu utrku nazvali jednom od najljepših, ali i najzahtjevnijih, a uspon  na zidine i nezaboravni pogled zasigurno će pamtiti još dugo vremena.

18/11/2022 Upalimo svijeće u spomen na poginule u Vukovaru na Placi Ston u...
2.12.-3.12.2022. Vinari Pelješca otvaraju vrata svojih podruma kako bi...
U sklopu projekta Plastic Free Zone-Zaštićena područja...
U okviru 6. Festivala soli Ston i u suorganizaciji Doma Marina Držića ove će...
02-12-2022 - 03-12-2022 / Dani otvorenih vrata peljeških podruma
Vinari Pelješca otvaraju vrata svojih podruma kako bi omogućili brojnim...
Facebook Ston.hr