Povodom 18. Noći muzeja, koja se ove godine organizira na temu Muzeji su važni!, Muzej vinogradarstva i vinarstva ‒ Putniković prvi se put priključuje spomenutoj akciji naglašavajući važnost muzeja u životu lokalne zajednice, očuvanju materijalne i nematerijalne kulture, prezentaciji tradicijskoga i suvremenoga gospodarstva, a prije svega održivosti koja je most između lokalne zajednice i širega društva.

U Noći muzeja 27. siječnja 2023. muzej će biti otvoren za posjetitelje od 18 do 22 sata.

Kroz muzejske izloške i priču koja ih prati posjetitelji će moći evocirati trud i žuljevite ruke naših težaka koje su iznjedrile vrhunska vina, ali i pratiti povijesni okvir razvoja vinogradarstva, seoskih običaja i svakodnevice te povijest istraživanja vinogradarstva, vinarstva, distribucije i marketing u 20. stoljeću.

U 19.30 sati bit će organizirano stručno vodstvo kroz muzej naslovljeno Kapja znoja za kapju veseja. Vodstvo će biti upotpunjeno degustacijom vina u našoj kušaonici.

Pozivamo sve da nam se pridruže u ovoj zanimljivoj akciji te usvoje nova znanja o vinogradarstvu i vinarstvu, kao i o životu pelješkoga čovjeka bitno određenoga jedinstvenim krajolikom i dubokom poviješću.

Kontakt