Zrno stonske soli, kap, dvije maslinovog ulja, poznate malostonske kamenice, mediteransko samoniklo bilje, oborita riba, plodovi mora… I naravno čaša plavca.
Eto recepta dalmatinske dugovječnosti. Za kraj zasladite se bruštulanim mjendulima, tortom od makarula ili hrostulama.
Postup , Dingač, plavac iz područja vinogorja Ponikava ili Dranča? To će vam na Pelješcu biti najveća briga. S pelješkim vinima ne možete pogriješiti. Ovaj poluotok u svijetu je poznat po moćnim plavcima. Zagrijat će obraze i oduševiti i najzahtjevnija nepca.
Moć peljeških vina najbolje ćete doživjeti krenete li u obilazak ambijentalnih vinarija od Stona do Orebića i uživate u raskošnim mirisima i okusima.
Dođite i uživajte
Posjetite li Pelješac od 22. lipnja do 6. srpnja očekuju vas popusti u vinarijama na određena vina od čak 20 posto, u restoranima festivalski jelovnici i izleti na uzgajališta kamenica po festivalskim cijenama.
Pelješac je stvoren za užitak sa svim nepcima.