EN
DE
ČE
FR
IT
Znamenitosti i zanimljivosti
Odredišta
Aktivnosti
Turistička ponuda
Korisne informacije
Multimedija
Početna Znamenitosti i zanimljivosti Odredišta Aktivnosti Turistička ponuda Korisne informacije Multimedija
Facebook Ston.hrTURISTIČKI PORTAL OPĆINE STON
TOURIST BOARD OF STON
Biciklističke rute poluotoka Pelješca
Biciklističke rute poluotoka Pelješca
Biciklističke rute poluotoka Pelješca
Zahtjevniji ste vozač i pravi sportaš? Sigurno ćete odabrati zahtjevne brdsko-biciklističke staze Pelješca. Za njih vam treba mnogo vještine i iskustva, ali je zato osjećaj sjajan. Više informacija na Interaktivnoj karti https://peljesacoutdoor.hr/

S pet brdsko-biciklističkih kružnih staza poluotok Pelješac idealan je za avanturu i istraživanje. Skrivene uvale, najljepše plaže, ambijentalne vinarije, konobe, maslinike i vinograde istražite na biciklu, pogotovo ako ste pasionirani ljubitelj outdoor aktivnosti.

Biciklističke rute poluotoka Pelješca prostiru se na čak 184 kilometra. Iz Stona  krenite prema zapadu starim napoleonovim putem , posjetite Žuljanu, Putniković i prirodne ljepote koja se nalazi u okolici,  iz Orebića južnom stranom  poluotoka možete dvjema uređenim rutama , a volite li tajanstvena mjesta predlažemo stazu Kuna Pelješka – Janjina – Trpanj – Oskorušno – Kuna .  Dobro je znati da područjem Pelješca prolazi i EuroVelo 8 poznata kao Mediteranska ruta.

Na karti su ikonama označene rute ovisno o tipu. Klikom na rutu dobivaju se informacije o težini, dužini, visinskoj razlici, opisu rute, fotografije te se može preuzeti GPX trag koji se dalje može koristiti u raznim aplikacijama.

18/11/2022 Upalimo svijeće u spomen na poginule u Vukovaru na Placi Ston u...
2.12.-3.12.2022. Vinari Pelješca otvaraju vrata svojih podruma kako bi...
U sklopu projekta Plastic Free Zone-Zaštićena područja...
U okviru 6. Festivala soli Ston i u suorganizaciji Doma Marina Držića ove će...
Facebook Ston.hr