Na 17.- oj manifestaciji najpoznatija vina Pelješca: Plavac mali, Postup i Dingač - od Stona, Janjine do Orebića.
Od 6. do 8. prosinca posjetite poluotok Pelješac i uživajte u najvećoj vinskoj manifestaciji u Dalmaciji.
U petak brojni vinoljupci mogu uživati na vinskim feštama.
U prostorima PZ Putniković u Putnikoviću 10 enologa će ocjenjivati mlada vina autohtonih sorti. U popodnevnim satima u vinariji Bezek u Janjini te u Kuni Pelješkoj u Domu kulture možete uživati uz glazbu uživo te pelješke delicije i nezaobilazni i jedinstveni okus pelješkog plavca.
U subotu 7. prosinca, dan je rezerviran za organizirani obilazak podruma. Nakon ceremonije otvaranja u tvrđavi Kaštio u Stonu s početkom u 11.00 sati, uz klapu Geta i FS Poloneza iz Orebića te pelješke delicije i pelješki plavac, kreće se u obilazak vinarija kroz Ponikve prema Muzeju vina u Putnikoviću. U 14.00 sati, u Zadružnom domu u Janjini predstavit će se vinari Janjine uz tradicionalni vinski gulaš, zatim slijedi obilazak vinskih podruma u Potomju poznatom po vrhunskim Dingačima, gdje je i središte manifestacije. U Kuni Pelješkoj dočekat će vas kunovski vinari okupljeni na jednom mjestu. U Muzeju pelješke tradicije u sklopu Boutique vinarije Mikulić u Mokalu domaćini će vas dočekati s pričom o povijesti vinogradarstva i vinarstva uz kušanje vina i pelješke delicije. Na samom kraju obilazaka vinskih podruma diljem Pelješca obiteljska vinarija Arambašić - Telus u Orebiću čeka vas kao slast na kraju kušanja jakih i moćnih plavaca.
Nedjelja je dan za najavljene i organizirane grupe.
Kontakt za medije:
Slobodan Rosić