Početna Znamenitosti i zanimljivosti Odredišta Aktivnosti Turistička ponuda Korisne informacije Multimedija
Facebook Ston.hrTURISTIČKI PORTAL OPĆINE STON
TOURIST BOARD OF STON
Aktivnosti
Degustacija  i posjet uzgajalištima kamenicaDegustacija i posjet uzgajalištima kamenica
Degustacija i posjet uzgajalištima kamenica...
BiciklizamBiciklizam
Pozivamo vas na vožnju biciklom. Vozeći se biciklom, možete se zaustaviti gdje god hoćete, ili uživati u laganoj vožnji upijajući boje, mirise i zvukove. Ako vam se pak prohtije malo brža vožnja jer ste određeni kraj već upoznali, ili ćete sada malo požuriti da biste se drugdje mogli dulje zadržati, jednostavno okrećite malo brže pedale i ubrzo ćete iza sebe ostaviti sve pješake.
RonjenjeRonjenje
Mnoštvo hridi u Pelješkom kanalu pružaju ugodne trenutke pod vodom bez obzira radi li se o početnicimia ili o naprednim roniocima. Hridi su obrasle smeđim, crvenim i zelenim algama, a brojne su i spužve, mahovnjaci i koralji.
PješačenjePješačenje
Pješačenjem, planinarenjem ili, jednostavno, šetnjom, možda ćete najviše uživati u prirodi, otkrivajući njezine beskrajne ljepote. Tada sami sebi određujete ritam, brzinu kretanja.
KupanjeKupanje
Pelješac je poznat po svojim šljunčanim i pješčanim plažama koje se može naći na njegovim obalama. Plaže su idealne za savršen odmor. Možete uživati u njihovom kristalno čistom moru, igrati se u pijesku ili se pak šetati uz njih osluškujući valove.
Ston Wall MarathonSton Wall Marathon
Osim maratona, u punoj dužini od 42,2 km, u želji da utrku što više približimo široj populaciji trkača - rekreativaca, održava se i kraća utrka na 15 km, jednako atraktivna, ali manje zahtjevna.
Film Food Festival KinookusFilm Food Festival Kinookus
Ime Festivala – Kinookus, primarno upućuje na tematski spoj hrane i filma, a sekundarno na dublji značenjski sloj - na edukaciju i istančavanje osjetila za zaboravljene okuse, okuse kojima prijeti nestanak, buđenje osjetila za probranije i rjeđe okuse i, naposljetku, na razvijanje estetskog ukusa za filmsku umjetnost, za lijepo i dobro.
Pelješac vinsko carstvoPelješac vinsko carstvo
Poluotok Pelješac dio je ruralne turističke ponude Dubrovačko-neretvanske županije. Bogatstvo ovog prostora - od eno i gastro ponude do kulture i prirodnih ljepota - čine ga idealnom destinacijom za ugodan i aktivan odmor.
Općina i Turistička zajednica općine Ston u suradnji sa Ankorom d.o.o....
Regionalna razvojna agencija DUNEA predstavila je partnerima na EU projektu...
Tradicionalno svake godine u Žuljani se uoči Feste Sv.Ivana 23.06. priređuje...
24-06-2017 - 24-06-2017 / Smotra folklora - Ponikve - 21:00
Domaćini KUD "Ponikovska poskočica" organizirati će po drugi put smotru...
Facebook Ston.hr