Čast nam je ugostiti Vas u jedinstvenom ugođaju kakav može priuštiti Ston,srednjovjekovni gradić čija povijest seže daleko u rano XIV stoljeće.To je gradić s najdužim kamenim zidom u Europi(5,5km),uskih tihih ulica,starih otmjenih kuća i tragova drevnih kultura rasutih okolo.

Njegova nekadašnja vrijednost kao grada soli potvrđuje se i danas u pogonima najstarije aktivne solane na svijetu,solane koja je ostala vrijedna tradiciji i prirodnom načinu proizvodnje soli koji se nije mijenjao još od antičkih vremena.Bogatstvo čistoće i prirodnosti potvrđuje Malostonski zaljev sa mjestima Mali Stom,Hodilje,Luka,Duba i Zamaslina.

Poznati su po uzgoju školjaka kamenica i mušula(dagnji) još od rimskog doba a stonska kamenica(ostrea edulis) pronijela je slavu ovoga kraja kao potvrđeni prirodni afrodizijak. Nedaleko od Stona prekrasna je uvala Prapratno sa stoljetnim maslinicima,mediteranskom makijom i čistom pješčanom plažom,pokraj koje je jedan od ljepših autokampova na ovom području. U Stonskom kanalu zaštićenom od vjetrova smjestila su se dva mala mjesta Kobaš i Broce poznati po nautičkom turizmu.
Poluotok Pelješac još od davnina krase nasadi vinove loze, a proizvodnja vina jedna je od najznačajnijih djelatnosti s dugom tradicijom. Vinske ceste, obilasci vinarija i vinograda od Metohije,Boljenovića,Sparagovića sve do Putnikovića i Dubrave predstavljaju snažan doživljaj tradicije,življenja i ljubavi Pelješca i pelješčana prema grožđu i vinu.

Otprilike na sredini poluotoka nalazi se oaza tišine i ljepote, u pješčanoj uvali okrenutoj prema zapadu, naselje Žuljana.Nadaleko poznata već od 1924 godine po svojim lijepim i mnogobrojnim pješčanim plažama,zalascima sunca,ronjenju na atraktivnim lokacijama u organizaciji lokalnih ronilačkih centara. Smještaj na ovom dijelu Pelješca možete potražiti u privatnim hotelima(Mali Ston),auto kamp(Prapratno) i malim auto kampovima(Hodilje ,Brijesta,Žuljana) ,privatnom smještaju u svim naseljima i uvalama, a eno gastro ponudu okusiti u mnogobrojnim restoranima i seoskim domaćinstvima.

Galerija slika

Kontakt